Ofte stillede spørgsmål

 

OM DSC


Hvad er Dansk Skaldyrcenter (DSC)?


Dansk Skaldyrcenter (DSC) blev i 2002 etableret som en erhvervsdrivende fond, men centeret er i dag en del af DTU Aqua, Institut for Akvatiske Ressourcer på DTU, Danmarks Tekniske Universitet.

 

På DSC undersøger vi, hvordan man på en bæredygtig måde kan få gavn af de kystnære farvandes dyr og planter, og vores fokus er især på skaldyr. 

 

Vi forsker blandt andet i hvilken rolle muslinger spiller i kystzonens økologi, hvor vi især fokusere på at bruge opdræt af muslinger som et virkemiddel til at forbedre de danske kysters tilstandende. Vi arbejder med opdræt af østers og hummere i landbaserede klækkerier og undersøger hvordan man kan fange og bruge søstjerne til eksempelvis svinefoder. Derudover er der mange andre organismer fra Limfjorden, som bliver undersøgt her på centeret (alt fra hjertemuslinger og krabber til ålegræs og sukkertang). Læs mere om vores arbejde her.

 

Hvordan besøger man Dansk Skaldyrcenter (DSC)?


DSC er ikke som de fleste andre oplevelsessteder, hvor der er åbent for gæster hver dag fra kl. 10-18.00. Årsagen til dette er at DSC først og fremmest er et sted, hvor der forskes. Grundtanken bag formidlingscenteret er netop at vise den forskning, vi arbejder med. Derfor er det også bygget op med tanken om at en biolog eller tekniker fra DSC tager besøgende med rundt på stedet eller en tur på vandet. På den måde kan vi også tilpasse besøget til de gæster der kommer.


Så vil I gerne besøge DSC kan I sende en forspørgsel via vores hjemmeside eller ringe (96690283) og høre mere om de ture og arrangementer vi kan tilbyde. Er I i området er I også velkommen til at kigge forbi til en snak med en af vores biologer.


I Sommerferieperioden kan man møde op på alle onsdage fra 6.juli til 10.august 2016 uden at have booket en tid først (se vores aktivitetskalender). 

 

Er det noget for børn?


Vores erfaringer er at det i høj grad er sjovt og interessant for børn at komme på besøg på centeret! Vi bestræber os på at tilpasse besøget til de gæster der kommer. For at vi er bedst muligt forberedt, er det derfor en god idé at informere os, om der er børn med i gruppen.

I sommerperioden og efterårsferien har vi desuden arrangementer specifikt for børn

 

Kan man besøge centeret som privatperson?

DSC afholder ture for alle, der er interesserede, hvad enten det er turister, firmaer, foreninger eller elever. Det eneste kriterium er at man er min. 8 personer.

 

 

SEJLTURE


Bliver man våd på sejlturen?


Når det blæser er der en risiko for at vand vil sprøjte op på jer under en sejltur. Derudover kan især vores turbåde godt være en smule beskidte. Hvis I vil undgå vand og snavs på tøjet, har vi heldragter, I har mulighed for at få på, hvis I ønsker det. Det vigtigste er at I har taget fodtøj på, som gerne må blive vådt.

 

Skal vi selv have redningsveste med hvis vi skal med ud og sejle?


Nej vi har redningsveste til alle både børn og voksne og det er påkrævet at redningsveste bæres af alle under en sejltur.


Vi har bestilt en sejltur, men nu viser vejrudsigten at det blive dårligt vejr den dag. Hvad gør vi?


Allerede når I booker et arrangement eller en tur, hvor der er en sejltur inkluderet, vil I få besked om at turen aflyses ved dårligt vejr. I dagene op til en sejltur med gæster, holder vi skarpt øje med især vindforholdende på dagen for sejlturen. Hvis der ser ud til at komme rigtig meget blæst, kontakter vi jer og så aftaler vi nærmere.

 

Må vi tage mad med på bådende?


Det er ikke tilladt at medbringe mad, med mindre andet er aftalt. Men vi kan sagtens arrangere en tur, hvor det er inkluderet eksempelvis i form af dampede muslinger eller måske sandwich. Læs mere om hvad vi kan tilbyde her.